Jag har planerat in en längre resa nu till vintern och börjar fundera på det här med försäkring. Vad jag förstår har jag en försäkring som sträcker sig 45 dagar utomlands. Denna försäkring ska ingå i hemförsäkringen och kallas reseförsäkring eller reseskydd. Min plan är dock att stanna längre än så, hur länge är jag inte riktigt säker på men det kommer nog att vara minst tre månader. Vilken slags försäkring behöver jag då skaffa mig. Är det genom mitt försäkringsbolag som denna extra försäkring ska skrivas eller kan jag välja en specifik försäkring som jag kan binda mig till genom valfritt företag? Av vad jag hört ska det vara viktigt att ha en försäkring speciellt när man befinner sig utomlands. En bekants vän bodde i Thailand under några månader och hade glömt av att förlänga sin försäkring. När han väl råkade ut för en mopedolycka och bröt benet var det han som fick stå för alla kostnader på sjukhuset, vilket blev en hel del pengar. Han fick låna pengar för att täcka alla omkostnader och är ännu skuldsatt om jag inte minns fel. Sådant vill man ju helst slippa. Därför är jag ute efter all smart information om hur man bör tänka när man stannar över den tid som ingår i hemförsäkringen. Om det är någon som har koll på någon bra försäkring som man kan köpa till sin vanliga försäkring så vore jag tacksam för alla upplysningar.

Försäkring för resan